dsc_0005[1]

Mjalti natyral me i mire se antibiotiket

Nga stomaku I bleteve nje miks prej 13 bakteresh laktike jane efektive kunder baktereve te demshme. Kerkuesit suedes te universitetit te Lund kane identifikuar ne mjaltin e fresket nje kampion prej 13 bakteresh laktike(LAB) qe vijne nga stomaku I beteve dhe qe kane treguar qe jane mjaft efektive ne neutralizimin e baktereve te demshme ne[…]

zgjojet e bletëve

Foto mahnitëse që tregojnë traditën antike të gjuetisë se mjaltit në Nepal

Keni degjuhar ndonjë herë per zgjojet të bletëve më të mëdha në bote? Ato ndodhen ne ultësirat e Himalajeve të ndertuara mes shkëmbinjeve. Andrew Newey është një fotograf që shëtit gjithë botën per të bëre këto fotografi të mahnitëshme. Dy herë në vit njerëzit e Tribuse Gurung në Nepalin qëndror rezikojne jetën për të mbledhur[…]